Ett avsked

"Varje berättelse har ett slut, men i livet är varje slut bara en ny början".
 
Den 27 januari 2011 skrev jag mitt allra första inlägg i all hast på den här bloggen. Det var en kort handling, inte särskilt genomtänkt - det enda jag ville var att komma igång.  En månad tidigare hade jag hittat till detta hästspel jag nu började skriva om, Star Stable Online. Jag fastnade direkt och tyckte det var jätteroligt, precis det jag sökt efter i alla år! Och när idéerna om att starta en blogg om spelet kom upp i klubben jag var med i, var jag en av de första som hoppade på bloggtåget. Jag hade alltid tyckt om att skriva och att få fantisera öppet i en liten dagbok på nätet om ett spel (vars karaktär hade drömlivet med alla hästar), var perfekt för mig.
 
Men nu sitter jag här, nästan precis exakt 4 år senare och jag känner mig klar - klar här på bloggen. Jag har bloggat så pass länge att jag inte minns hur tiden var när jag inte bloggade, men nu är det dags att ta reda på det, för jag har bestämt mig... 
Jag ska sluta blogga om Star Stable Online.
 
Anledningen? Den här bloggen tar mer tid än vad jag vill och klarar av att ge den, för att fatta mig kort. Ju mer tiden går ju ju mer tid måste jag lägga på bloggen för att den ska hålla sig rullande, och det är tid jag inte har. Detta beror på tre anledningar; det faktum att jag faktiskt blir äldre och hellre spenderar tid med mina vänner och faktiskt gör saker än att sitta inne och blogga, studierna blir svårare och tar mer tid, men också att idéerna i princip är helt slut. Jag anser att det inte är värt att kämpa för längre, då jag själv inte får ut något av detta längre.
 
Nu på senare tid har jag haft press varje dag för att ge er trogna följare något att läsa. Men efter 4 år blir det allt svårare att komma på något att skriva om eller få inspiration, särskilt när man inte spelar lika mycket som förut eller lägger ut samma slags inlägg som man gjorde i början. Jag har skrivit totalt 5250 inlägg på denna blogg, mer eller mindre bra inlägg. Detta är nog bokstavligen allt som går att skriva om, och jag känner att jag inte har något mer att ge er. När jag ändå varken vill eller kan spendera så mycket tid som bloggen kräver ser jag varken anledning att ha kvar den uppe eller få er tro att jag har det heller. Allt måste ta slut någon gång, och detta kapitlet avslutar jag nu, idag. Jag kommer inte direkt få mer tid, det går inte ihop längre och ni förtjänar inte en inaktiv blogg så jag tänker inte hålla kvar er här längre.
 
Jag har alltid försökt vara den bloggaren som ingen tvivlar på, en som inte tar pauser, säger att man ska sluta och sedan kommer tillbaka efter någon månad igen eller bara bloggar några få gånger i månaden. Jag har hållt igång denna blogg konstant i fyra år, med bara några få korta perioder då det varit lite färre inlägg. Det har säkert varit lite tvivel, men jag känner ändå att jag lyckats. Jag har skrivit om allt möjligt inom Star Stable, både saker som ni vill och jag vill. Jag känner att jag fått ut nästan allt jag har att säga. Jag avslutar nu när bloggen är på topp, när jag har idéer och ett stort antal personer kollar, jag vill inte fortsätta in i det sista. 

Men framtiden då? Jo, jag ska ta vara på livet ännu mer, jag har saker jag vill göra och uppnå, och det kommer jag inte göra framför en datorskärm. Men för att förtydliga; jag kommer fortsätta spela SSO. Det är bara bloggen jag lägger ned, det är det som tar tid och det är den som pressar mig. Mitt spelande kan jag ändå kontrollera, och det är inte heller något jag gör för någon annans skull så det kan jag göra som jag vill och i min takt. Så jag kommer fortsätta filma med Kim och uppdatera min Instagram då jag fortfarande tycker om att ta bilder.
 
Bloggen kommer stå öppen för all framtid, men jag kommer inte finnas på det stället ni haft mig nu i 4 år. Jag skulle aldrig stänga ned något jag hållt på med så mycket och något som betytt så mycket för mig eller andra, så ni kan alltid gå in här och läsa det jag skrivit om ni är intresserade av det. När det kommer huvudstory-uppdrag kommer jag blogga om dem, men de läggs bakom detta inlägg, och det skriver jag för att jag vill, och inte för att jag känner mig pressad. Så jag ber er, få inte förhoppningar, för jag kommer inte skriva inlägg här aktivt längre. Huvudstoryn däremot är något jag alltid kommer älska och minnas, och är nog en av de större anledningarna till att jag spelar, och det är något jag alltid vill spara här på bloggen. Så inga dagliga inlägg och inga hjälpsidor eller kartor, utöver de huvuduppdrag jag kommer skriva om någon gång per år så är detta det sista ni hör från mig på denna bloggen. Men svara på kommentarerna kommer jag göra med nöje.
 
Huvuduppdragen är också något jag haft i åtanke när jag gjort min sista bloggdesign, som ni förmodligen lagt märkte till. Den har just tema soulrider, eller huvudstoryn kanske man ska säga. Jag tycker den beskriver spelet väldigt bra, och jag har nog aldrig känt mig mer trivsam eller nöjd med en bloggdesign, så det känns bra att lämna bloggen såhär. Jag har fixat allt själv, förutom headern som Ida Goldforest (@idagoldforest på Instagram) fick hjälpa mig med utefter min idé efter att jag redigerat grunderna. Tack så jättemycket, verkligen!
 Och nu till det allra sista, innan jag lämnar. Det enda jag vill säga är tack, tack för allt! Att skriva på den här bloggen har verkligen utvecklat mig som människa på alla sätt och vis, jag har lärt mig så himla mycket. Inget av det jag gjort hade varit möjligt utan er, även om jag inte ens startade bloggen för att jag ville att folk skulle läsa. Det har varit helt otroligt att kunna nå ut till en så stor publik! 
 
Tack alla fans och läsare som ständigt har förgyllt min vardag genom att bara finnas till och stötta mig här på bloggen. Tack för alla era fina ord och tack för att ni har läst! Det betyder något otroligt mycket för mig, ni har gjort mig superglad oräkneligt antal gånger och jag kan inte beskriva hur tacksam jag är. Tack för alla gånger ni velat komma fram och prata och/eller ta en bild, och tack ni som tagit inspiration, berättat för mig vad ni tycker, stöttat och så självklart ni som kommenterat mindre fina kommentarer någon gång - listan kan göras lång, och allt har varit till hjälp både för denna bloggen och för mig som människa. Även Star Stable-gänget har stöttat det jag gjort, något som betyder minst lika mycket!
   Tack för att ni hjälpt min blogg upp till att ha varit en av de mest välbesökta i Sverige och för alla flera miljoner klick jag fått under dessa år. Tack så sjukt mycket, verkligen! Jag har nog haft världens bästa bloggläsare, och det är nu man också önskar att man sparat exakt alla fina kommentarer man fått från er, ni har varit så gulliga och sagt så mycket fina grejer. Jag önskar er all lycka i framtiden och att ni förstår och accepterar mitt beslut! Jag älskar er, och jag kommer aldrig glömma er, denna bloggen eller hur det här har varit, någonsin! ♥ Även om jag vet att det här var rätt kommer jag sakna er något otroligt.
Farväl, vi ses i spelet!
 
  

Ris och ros - Star Stable Online

Jag har nog aldrig bedömt spelet i sin helhet, så jag känner att det faktiskt är dags för det! Jag kommer berätta saker jag tycker är bra med spelet, men också mindre bra. För en rättvis bedömning kommer jag självklart inte jämföra med andra spel, alla har olika stil helt enkelt. 
 
+
 • På grund av spelets innehåll så har det en barnvänlig atmosfär,  men samtidigt är spelet anpassbart, på det viset att man kan bestämma mycket själv hur man vill spela. Detta leder till att många oavsett ålder kan spela vilket är jättetrevligt!
 • Förutom att man inte kan välja kön kan man få karaktären att se ut nästan hur man vill. Dock så finns det så mycket möjligheter på utseende att man kan se rätt maskulin ändå om det är så, vilket är toppen! Till skillnad från spelets början kan man nu välja andra hudfärger på sin karaktär (ett nytt system angående detta är dock behövligt), vilket är ännu ett steg till att folk kan se ut som de själva vill och trivas i sin karaktär. 
 • Spelet har en cool bakgrundshistoria och en positivt annorlunda huvudstory som jag verkligen tycker om. Den är spännande, men samtidigt så magisk och fascinerande! Det bästa är nog att denna story stärker grejen med "girl power" och vänder upp och ner på alla normer i spelvärlden. Istället för att kvinnorna är hjälplösa sexobjekt så är vi de som går runt och hjälper människorna på Jorvik istället! 
 • Grafiken är ju inte särskilt realistisk, men här passar den in väldigt bra ändå och är jättefint gjord! 
 • Man har många möjligheter som gratisspelare här till skillnad från i andra spel; man är aldrig tvingad att betala och man har en hel del möjligheter ändå. 
 • Spelet uppdateras aktivt med Met eller mindre nytt innehåll varje vecka, vilket gör att man inte behöver vara uttråkad allt för länge. 
 • Det finns jättemycket att hitta på! Man kan hänga med vänner och skapa klubbar, tävla, göra uppdrag, utforska och främst ta hand om sina alldeles egna hästar. Det finns nog något för de flesta!
 • Star Stable är inget man direkt spelar ut på en dag, utan man håller sig sysselsatt i några månader och samtidigt finns det alltid något nytt att förvänta sig! 
 • Vi har egentligen ett supertrevligt community med många glada och engagerade spelare, gemenskapen och relationen man får med vännerna man träffar genom spelet är definitivt positivt annorlunda än på andra spel.
-
 • Communityt är vanligtvis väldigt mysigt, men just nu är det rätt risigt av sig. Kändisskap har blivit en på tok för stor grej och bråk samt falska grejer är vanligt just nu.
 • Jag saknar en trevlig miljö i chatten och förbättrad attityd hos vissa av spelarna. Det finns allt för många regelbryte och folk som inte vet hur man beter sig tyvärr. 
 • Spelarna är ojämnt fördelade på servrarna vilket leder till att de är större blir halvt instabila och det är proppfullt vid onsdagsuppdateringar.
 
 
 

Mitt drömstall

För några dagar sedan kom jag och tänka på att jag aldrig fått in alla mina önskningar för hemstallet helt i samma inlägg, så i detta tänkte jag berätta för er om mitt drömstall, både funktioner och utseende! En uppdatering på hemstallet är min absoluta dröm just nu, så jag tänkte berätta om mina idéer! 

Först och främst, angående utseendet är stallet på tok för litet. Det finns många spelare med över 20 hästar och här kan man bara tränga in tio stycken. Nej, hemstallet har faktiskt inte kapacitet för mer, men det finns ställen på Jorvik som är mycket större på insidan än utsidan. Att behöva skicka hästar till hästön är jättetrist och de glöms lätt bort där. Vad jag sett skulle fler absolut köpa fler hästar om de gjorde hemstallet så stort att alla får plats.

Det jag tänkte mig angående stallet är att man kommer in precis som vanligt med en garderob framför sig i vänstra hörnet av hemstallet. Men sen kommer det intressanta; istället för att ha 4 spilltor där hästarna stod så vill jag ha några tiotal boxar på sidorna om stallgången istället som man kan öppna och stänga. Genom en design som detta är det enda som skulle försvinna en andra utväg, men många stall ser ut såhär och tavlan (som går under namnet Mitt Stall) skulle inte få genomgå några större förändringar. Som vanligt med funktionen 'Sortera hästar' så sorteras alla hästar till sina boxar när man klickar på den. Men istället för att hästarna hamnar huller om buller när man köper de hannar alla nya hästar på ett särskilt ställe i hemstallet, tanken som slog mig var att det kunde vara lite jobbigt att flytta sitt eventuella stora antal pixelhästar till rätt boxar.

För att inte hemstallet ska bli för oändligt vore det bra att hemstallet fortfarande hade en begränsad kapacitet på antal hästar i stallet. Men vad är grejen då, tänker säkert ni. Min tanke är att det ska finnas en hage som man kan nå genom en dörr kopplat till hemstallet. Där står hästarna helt fritt tills man rider in de i hemstallet igen. På detta vis behöver man aldrig skicka någon häst till hästön om man bara inte vill bli av med den.

Men till funktionerna då! Även garderoben skulle behöva sig ett lyft, folk med mycket kläder börjar verkligen få ont om plats nu. Min största önskan på en garderob vore en med oändligt många platser. Det hade varit supersmart om garderoben var lik det sättet vi köper kläder i gallerian, där man både kan se på ikonerna vad det är för kläder men också sedan sortera efter färger med mera. Det vore också grymt om det gick att markera kläder, som man sedan kunde kombinera ihop till outfits under en outfit-flik eller helt enkelt lägga in de under en annan flik som heter favoriter. Men två normala flikar jag vill ha (med samma utseende som nu), är två vid namn 'priser' och 'övrigt'. Där vill jag frigg kunna lägga in medaljer och souvenirer (bara vanliga föremål) som man sparat på sig.

Andra funktioner som vore spännande är en stege upp till höskullen. Här ska man vid en glittrande höbal kunna förvara hästmat, så som äpplen och hö. Jag är duktig på att samla på mig massor av sånt här när jag får mycket JS, så det hade verkligen varit till hjälp. 

Själva looken på hemstallet vore också rolig att få en ny, den nuvarande är ganska så gammal och de kan säkert göra en bättre version nu. Fler detaljer vore fint som tillägg till exempel, så som en pall att sitta på i stallgången eller en äkta spegel.
 
Vad tycker ni? Har ni någon särskild önskan till hemstallet som jag missat? 

Mitt hemstall just nu som någon var intresserad av att se! Har visat bilder på min garderob förut, ser i princip likadant ut och det är rätt rörigt just nu, så det är inte värt att visa. ;)