Upprörande uppdragsdialoger

På senaste tiden har jag hört lite här och var att dialogerna i uppdragen blivit grövre på olika vis. Själv tycker jag inte att det är särskilt stor skillnad, karaktärerna är olika och har alltid spelat sin roll i vad de säger. Alla har olika personligheter och ut efter det så skrivs dialogerna. Hur konstigt skulle det inte vara om Dark Core med mål att ta över Jorvik, är hur vänliga som helst? De har alltid hotat med att kasta en ut för ett stup, och det har ingen reagerat på. 
 
När jag pratade med Esme, Emlan och Kim häromkvällen fick jag också höra att det varit en stor diskussion om det senaste uppdraget på Facebook. Tim, killen på stranden bad nämligen spelaren provsmaka hans sommardrinkar. Man fick höra om de otroligt konstiga ingredienserna, så när man provsmakade förstod man ju vad som höll på att hända. Men vissa lite äldre påstod att det var opassande - att de fick uppfattningen om att Tim försökte droga karaktären. Det var ju inte så att det var alkohol i drycken, utan det var ju menat att drycken var så äcklig, att man nästan svimmade av den. Och som Esme sa, det är ju menat att uppdragen ska vara lite roliga och då kan det ju alltid bli lite överdrivet.
 
Målgruppen för detta spel är inte vuxna människor, utan kanske 8-14. Därför förstår man att det var just lite äldre som kom med just detta påstående. Om man säger såhär, vilket barn i 10 års åldern hade trott att Tim försökte droga karaktären med drycken när detta hände, när det till och med stod "Detta var något av det äckligaste du druckit"? Och frågan är, varför skulle Star Stable i ett barnvänligt spel blanda in droger och våldtäkter? Nej, jag tycker faktiskt inte detta om dryckerna var opassande alls.
 
Något däremot barn hade kanske hade sett efter är hur Tan och Loretta betedde sig i senaste uppdragen i Moorland - där har jag däremot upptäckt en klar förändring. De använder mycket mer ovårdat språk och är båda mycket taskigare mot varandra, och med detta beteende ses de som coola och vill bara ha "coola människor" på födelsedagskalaset. Det är ju hur dumt som helst, och så ska man verkligen inte bete sig. Så jag förstår inte varför man ska dra upp sådant som inte ens de i själva målgruppen märker eller tänker på? Man ska inte gräva för mycket. 
 

Den allra finaste starthästen

Jag har med åren lärt mig att acceptera mitt val av starthäst, då jag verkligen inte varit nöjd. Redan samma dag som jag började spela, försökte jag sitta upp på andras hästar då jag inte gillat mitt val av utséende. x) De som jag velat ha mest genom åren är gråskimmeln, linfux med vit man, den mörkbruna eller den som ser ut som min häst Firren, men för några veckor sedan så såg jag den som verkligen tog hem priset...
 
 
Nämligen denna! Hur söt är inte den här? Det är samma man som min Storm har, men en lite ljusare färg och finare tecken på resten av kroppen. Och mest av allt så ser den inte lika muskulös ut som min starthäst, det är en sak jag aldrig gillat med den. Denna ligger nog på samma skala som den här starthästen, hur charmig som helst och den långa manen... Åh så gullig, säger jag bara!
 
Har ni någonsin ångrat erat val av starthäst? Isåfall, vilken har ni och vilken skulle ni vilja ha istället?

Den nya Morganhästen

Idag så kom det tre stycken sprillans nya Morganhästar till stallet i Firgrove! Precis som de nya Quarterhästarna, Painthästarna och Appaloosorna så är det en gammal ras som fått ett nytt utséende. Den har nya animationer, färger, gångarter samt kroppsform.
 
I lördags kom det en trailer inför dessa nya hästar som jag visade upp här på bloggen. Jag var inte särskilt intresserad då, och tyckte inte om den särskilt mycket. Var väldigt skeptisk mot färger, kroppsdelar, gångarter och allt var det var. Men den ser mycket bättre ut i spelet! Jag antar att den inte var filmad i de perfekta vinklarna, men det var iallafall en positiv överraskning när man loggade in och fick se dem.
 
Denna färg tycker jag inte om alls. Tycker färgen ser konstig ut, gillar inte nyanserna och tycker inte de passar ihop. Hade den haft samma bruna nyans som på benen på resten av kroppen hade jag nog gillat den. Benen ser jättebra ut! 1/5
 
 
Jag är inte så jättemycket för just cremellofärgen, men denna är lite ljusare och ser inte alls lika konstig ut som den andra cremellons färg. Ögonen är vackra, och den är faktiskt ganska söt. Helt okej nyans! 3/5
 
De gjorde rätt i att gömma denna från trailern, tycker den är den finaste av de alla och det var ju roligt att bli positivt överraskad! Den har en alldeles perfekt mörkbruna nyans och det är jättefint med lite ljusare områden på vissa ställen. Det enda som ser lite skumt ut är att den längst upp på benen har en annan brun nyans än vad den egentligen har, om man nu ska vara petnoga. Detta kommer bara från när man gjorde formen, och är inte alls störande när man rider den egentligen. Jag hade dock gärna haft lite mer textur där fram och bak, så den inte ser så enfärgad ut. 4,5/5
 
Morganens kroppsform tycker jag är jättefin, den ser så ädel ut och särskilt hovarna tycker jag är bra gjorda. Inte så kantiga som de brukar vara! Ögonen tycker jag dock fortfarande ser lite skumma ut från vissa vinklar (som fjordhästarnas). Gångarterna är också mycket bättre i spelet än i videon, den ser inte halt ut i skritten och gångarterna är riktigt fina. Den ser så lätt och välarbetad ut, påminner verkligen om en vacker dressyrhäst! Det enda minus här för mig är att stegringen ser lite rak ut och att den fulla galoppen är lite flängig. Animeringarna är väldigt fina de också, de ruskar på huvudet, vilar på bakbenet, betar och skrapar med hovarna i marken. Något speciellt med just dessa är att pannluggen rör sig!
 
 
 
 
 
 
(Fotade på min kompis Frida Silversides konto)