Uppdrag i Epona - del 1

Innan jag bjuder på alla fina bilder jag tagit i det nya området, tänkte jag skriva vidare om uppdragen vi hittills stött på där. Som vanligt, spoiler alert!
 
 Vi kan ju inte lämna stackars Herman i GED's händer, så jag fortsatte jakten på Mrs X i hopp om att befria honom. Harald och Tatiana sa att jag kunde hitta hjälp i Månskärebyn och jag kom då i kontakt med Pamela Moonriver, ännu en person som är medlem i CHILL. 
 
 
Mitt i vårt samtal dök dock en oväntad person upp, Junior Buttergood. Han är ledare för Buttergood-familjen och den mäktigaste mannen i trakten, utnyttjar gärna sin makt och stödjer GED. En riktigt otrevlig typ, som tyckte att jag var en utböling ingen ville ha här och bad mig resa hem på en gång. Men jag fick höra att han i jämförelse med sin gamle far Valdemar, är en riktig solstråle, så han får vi hoppas att vi slipper stöta på för många gånger. 
 
 
 
Pamela hade en idé om att jag kunde komma närmare Mrs X genom att leverera honungen till Butter Hill och sedan säga att bikuporna behövde repareras. Alla i Buttergood-familjen är nämligen inte lika otrevliga, och en är till och med medlem i CHILL. Så jag fyllde på honungen och gav mig av, i hopp om att få träffa Robert Buttergood, den yngste sonen i familjen.
 
 
 
Junior var däremot inte så sugen på att berätta var jag kunde finna Robert utan en liten tjänst, han ville att jag skulle hämta sin bror Scotts rapport han skrivit om reparationen av bron över Det stora Dundret. Scott var lyckligtvis en aning trevligare än Junior, men han var inte klar med rapporten än så den fick jag skriva själv. Han sa att han inte hade tid, och hellre spenderade natten i redskapsboden än att låta Junior köra med honom, lite lagom upproriskt sådär (vilket gillas).  
 
 
 
Efter det fick jag äntligen tag på Robert Buttergood, en mycket trevlig man. Han berättade att han gick med i CHILL efter att Junior och GED förstörde Björnuddens marker när de letade efter olja, skönt att få träffa någon på vår sida! Att få träffa Mrs X var heller inte direkt en dålig tjänst, så jag började med att hjälpa honom sabotera lite för GED. De förvarar nämligen lite av sitt farliga material och maskiner på gården i Fornåseborg, och han har alltid saboterat lite i smyg. Hans bror har dock blivit lite misstänksam på senaste, så det blev också ett perfekt alibi för Robert.
 
 
 
Efter tjänsten jag utförde åt honom så hjälpte han mig att hitta hans kontakt som tillhör CHILL's inre krets. Jag sa en hemlig fras, och den som svarade var ingen mindre än Sunshine Joytree, som vi hört lite om tidigare. En lite virrig, men trevlig, blomälskande vän!
 
 
Jag förklarade vår situation för henne, och hon skickade mig till hennes vän Jupiter Peacebloom som håller till på en klippa, spanandes mot området. 
 
 
Jag hann dock inte mer än prata med honom en snabbis innan rutan dök upp; "Fortsättning följer". Tycker verkligen det är en rolig uppdragsserie, och jag är riktigt spänd på fortsättningen, för vi måste ju såklart befria Herman och stoppa GED så fort som möjligt!
 

Webbshop

 
Som vi längtat, Star Stable har äntligen börjat sälja lite kläder i deras webbshop! Fina t-shirts med Star Stable-tryck i olika färger, snygga Star Stable-pikés från Falsterbo Horse Show och den efterfrågade Star Stable-kudden! Just nu är det också 15% rabatt på kudden och tröjorna, och det gäller till och med imorgon. Själv köpte jag inget, jag nöjer mig med min älskade Star Stable-hoodie som jag fick när jag hälsade på de i somras. Riktigt gosig och fin är den! Om spelarna visar engagemang lär de lägga till ännu fler saker, så det ska bli spännande att se vad de mer kan hitta på!
 
Sen ett år tillbaka har de ju också sålt fysiska kort tillsammans med Star Coins och Star Rider, och de har nyss börjat sälja sina julkort som är riktigt snygga i år! Hemsidan har blivit uppdaterad också, och i helgen tänkte jag uppdatera min design till något vintrigt och till sist något juligt, så stay tuned!
 
 

Vägen in i Epona

För ungefär en vecka sedan slog äntligen grindarna upp för ett helt nytt område beläget i södra delen av Skördebygden - Epona. Men först och främst väntade en uppdragsserie som skulle leda mig in i området. För att få tillgång till detta uppdrag måste man vara i minst level 16, Star Rider och ha gjort uppdragen då du hjälper turisterna med deras sommarhus, ger Herman GED-rapporterna från Ms Drake, och hjälper Nic Stoneground att utforska Den Gömda Dinosauriens Dal.
 
Det första som hände var att jag fick ett sms av Herman. I smset fick jag veta att spännande saker hade hänt och att jag behövde prata med honom på en gång. Att man fick använda sin telefon för en gång skull tycker jag var både roligt och smart. Hur vet man annars vilka som vill prata med en om man inte råkar springa förbi?
 
 
Väl där, berättade han om rapporten som jag gav till honom istället för att posta till GED's ledning. Han hade läst den, och förstod tydligen inte särskilt mycket. Man förstod att GED planerade något fruktansvärt, men alla vaga formuleringar skulle lätt kunna bortförklaras i rätten.

Men han skickade vidare rapporten till vänner på Jorvik, och hade precis fått svar från den personen han hoppats skulle höra av sig. Mrs X, ledaren för den hemliga organisationen CHILL, som gör allt för att stoppa GED, skrev att rapporten bekräftat hennes misstankar om vad GED ville göra i Skördebygden. Efter att hon berättat mer var hon tydligen säker på att de tillsammans skulle kunna stoppa GED en gång för alla. De bestämde att de skulle träffas ansikte mot ansikte på en topphemlig mötesplats belägen i Epona. Var mötesplatsen var fick jag inte veta, men fram tills att vi närmat oss skulle vi resa tillsammans.
 
Medan vi pratade fick jag också fixa te till oss, en mysig detalj tycker jag!
 
 
 
 
Den enda möjliga vägen in var en hemlig stig som leder över Grådaggsbergen. Inte många visste om den, men den hade använts av soldater, smugglare och flyktingar genom historien. Familjerna Goldspur och Jarlasson är de som vaktar stigens hemligheter, så jag begav mig dit för att få hjälp.
 
Första stoppet var hos Dorith, familjen Jarlasson är nämligen de som har kunskapen om fällorna på den hemliga stigen. Det står skrivet i Jarlassonchiffret och finns numera i rådhusets källare där det tas om hand av utbildade forskare och experter. Efter att ha signerat 100 dokument och frågat runt efter medborgarnas åsikter om styret åt lata Jack, (som precis som vanligt hellre spelar tv-spel) släppte han in mig i källaren och jag fick låna en kopia av chiffret. 
 
 
Något jag tyckte var roligt är att pennan jag använde för att signera papprena gav ifrån sig ett pruttljud, Jack är ju så skämtsam av sig och det är alltid roligt med lite mer detaljer, och särskilt sånt här som gör karaktärerna mer personliga. 
 
 
Väl tillbaka hos Dorith, var jag tvungen att knäcka koden som skulle göra det möjligt för oss att läsa dokumentet. Ännu en gång kände man sig mer delaktig, då man fick upp ett par svarsalternativ och faktiskt hjälpte Dorith på riktigt.
 
 
När vi löst chiffret begav jag mig till Jack Goldspur som har kunskapen om den hemliga stigens början. Förut stod den lite halvt osäkert på en pappersbit, men med hjälp av en druid hade de konstruerat en magisk kompass som skulle leda oss till stigen. Men kompassen hade tvillingarna nyligen tappat bort, så efter att ha mutat de med godis (som jag i hemlighet doppat i krutpeppar, hehe) fick jag tag på kompassen i högst upp i en silo.
 
Sen var det dags, genom ett par magiska fraser skulle kompassen leda oss till olika stenar som i sin tur skulle leda oss till ännu en, tills vi kom fram till målet. En rolig detalj tycker jag, förutom att jag behövde göra om alla uppdrag femtioelva gånger på grund av alla nätverksfel som skedde under onsdagen.
 
 
 
Jippie, stigen hittad! Sen var det bara att hämta Herman som väntade i sitt hus i Jorvikstallet. 
 
 
Vi tog steget upp på den hemliga stigen och fortsatte vår resa klättrande upp i bergen. Stigen tycker jag var ett riktigt roligt äventyr, särskilt fällorna trappade upp spänningen!
 
 
 
 
Men väl framme på stigens slut fick vi lite problem. GED hade byggt upp sin verksamhet på berget nedanför Gamla Hillcrest och en vakt hade fått syn på oss. Endast en kunde ta sig därifrån så jag fick göra en spännande flykt från GED med vakterna hack i häl.
 
 
 
 
När jag tagit mig ner för berget hamnade jag på Stormgården. Jag mötte Tatiana mitt i all stress, men lite lugnande blev det ju när jag fick höra att vakterna inte vågade sig ner på deras marker. Jag pratade också med Hermans vän Harald Stormheart, han hänvisade mig till Månskäreby och Pamela Moonriver, som säkert kunde hjälpa mig att hitta Mrs X.
 
 
 
Men innan det riktiga äventyret börjar fick jag uppdraget att låsa upp alla grindar till både södra Epona och Skördebygden. Koderna var efter hur många ben särskilda djur hade, så man fick tänka själv samt skriva in koden, vilket förbättrar spelkänslan väldigt mycket, stort plus!
 
 
Ni kommer få höra mer om mina äventyr senare. Just detta uppdrag måste jag säga var riktigt roligt och grymt gjort. Man kände sig delaktig, bra historia och att Herman blev kvar på GED blev en bra twist. Mycket roligare och mer spännande än om man bara fått tag på en nyckel till att låsa upp grindarna!