Första advent (30 november)

Jag hade tänkt att ha en liten annorlunda julkalender i år, en som jag inte känner mig pressad med. Det är nämligen en med julvideor, bilder och kanske någon novell. Bara för att ha en liten tidräkning till julafton liksom. Och här är första dagen.
 
Julmånaden närmar sig, redan imorgon faktiskt, och nu är det äntligen första advent. Idag fick vi tända första ljuset i våra adventsljusstakar och nu ska det brinna till nästa söndag. Bara 25 dagar kvar till julafton.
 
 

Det magiska kylskåpet

 Alla har nog märkt att Nic Stoneground har ett svävande kylskåp fastkedjad. Det glittrar magiska stjärnor runt, som det alltid gjort från alla andra mer magiska saker i spelet. Nic berättar varje dag i veckan något nytt om Dinodalen, och på lördagar får man höra om hans kylskåp.
 
Nic berättar att han hittade kylskåpet på en av hans märkligaste expeditioner och att det följt med honom sen dess. För närmare tre år sedan hittade jag Nic, så han måste ha haft det väldigt länge, med tanke på att det var med honom i luftballongen till Dinodalen. Nic har haft en känsla av att kylskåpet behöver skyddas och bevakas. Han tror inte det bara är ett kylskåp, han tror att det är något slags levande, förklätt väsen med metvetande. 
 
Kylskåpet verkar veta exakt vad Nic vill ha, trots att han inte har sagt något om det. När han öppnar det, är det han vill ha där. Men han tror att han betalar ett högt pris när han öppnar det, så han öppnar det endast när han är väldigt hungrig. 
 
En väldigt märklig historia, tycker jag. Men med hans historia, så tänker man ju nästan likadant som honom. Han är lite smart den där snubben.
 
 

Asklandet

Innan Dinodalen öppnade, la jag upp ett inlägg om mina funderingar kring det stängda området över Dinodalen. Jag kom fram till att området verkligen ser ut som ett asktäckt ställe med en vulkan i norr, (Läs inlägget HÄR). Och visst hade jag rätt, det är nämligen en aktiv vulkan som finns där. Vulkanen heter Garnoks vrede, och jag antar att den också går under namnet Garnokvulkanen. Nic Stoneground berättade att området runt heter Asklandet, vägen dit är det område vi kallar Askbranten. Där regnar det aska och svavel sipprar ur marken. Alla områden finns av en anledning, så jag längtar tills vi kommer få gå på uppdrag till Asklandet.