Så kallade "hackers"

Först och främst; DET FINNS INGA HACKARE PÅ SSO. Denna benämning används av spelare när någon tagit sig in olovligt på ens konto och förstört. Men enda anledningen till att detta skett är någon person på något vis fått tag i dina inloggningsuppgifter. 
 
Att hacka är riktigt svårt, komplicerat och tar lång tid. Man måste ta sig in i datorn och sno alla uppgifter - verkligen inte kunskap någon 13-åring besitter. Och vad skulle göra SSO till ett mål för riktiga hackers? Man kan inte skicka över saker till andra konton eller tjäna pengar på att hacka någon på SSO, man skrämmer bara upp och förstör för mindre barn, det vill säga; det är helt onödigt och man tjänar inget på att göra det. Det är inte värt besväret helt enkelt. Riktiga hackers bryr sig inte ett dugg i ett onlinespel som SSO.
 
Men hur får personen då reda på din inloggning? Jo, det räcker med att du ger ut delar av det, till exempel din email och personen kan på olika sätt lista ut resten. Ett säkert lösenord som är svårt att lista ut är ett måste! Men bokstavligen vad som helst kan hända, du kanske har skrivit ner det på en lapp någon hittat, någon kan ha kollat när du skrev in det, och så vidare... Och varför har inte de som är lite kändare inom communityt "blivit hackade"? Om man verkligen vill skrämma folk och förstöra ska man ju ändå satsa på de som lätt kan ta kontakt med många människor samtidigt i communityt? Hur kommer det sig att ingen hackat såna personer än? Det är sånt som verkligen hade gett effekter. Detta pekar ju väldigt mycket till att sådant här sker "vänner" emellan. 
 
Något jag heller inte förstår är varför många sedan ljuger om att man inte gett ut sina inloggningsuppgifter. Vissa kan ju ha gjort det omedvetet, men de flesta har gjort det medvetet. Det som oftast sker är att kompisar tror att de är jättenära och kan lita på varandra, de delar uppgifter och börjar sedan bråka vilket leder till att en av de loggar in och förstör för den andre i ren ilska. Jag har ett bra exempel på detta som jag såg i en kommentar jag stötte på när en person senast påstod hon blivit hackad och inte gett ut sina inloggningsuppgifter.
 
 
Varför inte bara säga som det är om man nu vet att man gett ut sina inloggningsuppgifter? Jag tror det är detta som krävs för att andra ska förstå att man inte ska ge ut de till någon, att spelare delar med sig av sina erfarenheter till andra spelare. Då tror jag fler skulle förstå att man verkligen inte ska ge ut sina inloggningsuppgifter till någon, då denna person förmodligen litat på människan som fick uppgifterna.
 
Och bara för att kommentera dramat som skedde på Instagram för ett tag sedan; blir man av med sina saker ska man kontakta supporten då det endast är de som ska ersätta sakerna. Star Coins ska endast komma från Star Stable, det vill säga att man köper själv eller får genom en kod. Det är rent ut sagt vidrigt att folk tigger Star Coins av varandra efter sådant här, för att ersätta kläder med mera. Tredje part är inte tillåtet, man vet inte alls hur sakerna är betalda. De kan ha betalat otillåtet med en förälders kort, vilket fått många bannade tidigare. Nä, sånt här sker helt enkelt för att man inte tagit hand om sina inloggningsuppgifter ordentligt, så jag tycker faktiskt att man får skylla sig själv. Och ingen annan ska behöva betala för någon annans misstag, oavsett om man tycker synd om personen eller ej. Star Coins ska som sagt komma från Star Stable, inte någon annan. Och man ger ju (oftast) ut sina inloggningsuppgifter när någon köper Star Coins åt en, så var är logiken? Har man verkligen tagit hand om sina inloggningsuppgifter så bra som man tror?
 
GE FÖR GUDS SKULL INTE UT ERA INLOGGNINGSUPPGIFTER!
 
 


Bra skrivet! Jag har bara en liten snabb fråga. (Dock inte angående det du skrivit i detta inlägg) Har du upptäckt matrosen vid ''ponnybåten''?

Svar: Tack! Ja, har också sett den!
Alicia Starnight

2015-10-21 // 21:44:09

Sant!

2015-10-21 // 22:53:58
Lilly

Bra skrivit Alli 👍🏼👏🏼

2015-10-21 // 23:18:47

Jag tror, man kan varna hur mycket som helst på sin blogg och det ska ingenting ändra eller förbättra, eftersom det ständigt kommer nya spelare hela tiden, som gör samma fel. ;) Då måste SSO (tyvärr) bli mer tydligare på sin webbsida.

Men ja, en typisk "hackare" ser så ut: http://winterborn.blogg.se/2015/september/varning.html (sorry för länken, om oönskat, ska inte vara reklam) Dumt var bara, att jag inte kunde ropa något i global med min non-SR-account. Det skulle SSO förbättra - menar jag. Hellre en offentlig kommunikation istället av vara tvungen att kommunicera via PN. Men naturligt anmälde jag det här.

Bra skriven! ;D

Svar: Nej, jag tror inte det blir en klar förbättring. Men jag tror att fler kan inse vad som kan hända och dess konsekvenser när man ger ut inloggningsuppgifter. Att man får en bättre syn på det hela helt enkelt. Ville bara klargöra lite att man aldrig blir hackad på riktigt. Men tack! :D
Alicia Starnight

2015-10-22 // 07:32:04

Så sant och bra skrivet 👍♥

Svar: Tack :)
Alicia Starnight

2015-10-22 // 09:05:21
Anonym

Anledningen till att "kända" personer på sso inte råkat ut för att någon frågat en är väl för att ni aldrig svarar i chatten, grupp eller vän?

Svar: Och vad i helvete har det med saken och göra? Och jag blir riktigt arg av den här kommentaren då jag ALLTID svarar om jag ser att någon pratar med mig. Dra inte alla över en kam.
Alicia Starnight

2015-10-22 // 15:32:30

Sant och bra skrivet!

Svar: Tackar :)
Alicia Starnight

2015-10-22 // 15:57:13
Jojo

Mycket bra skrivet!

Eftersom man inte kan stoppa dessa själviska personer som gör detta är det bästa man kan göra är att informera om konsekvenserna. Och ja, det finns inga hackare på SSO. Inga sådana här hardcore som kan komma in i någons hårdvara och fiffla lite. Däremot finns det personer som finner nöje i att fråga ut personer om kontouppgifter. Självklart vill man förebygga att sådant händer, men jag tycker inte att spelarna har rätt att kräva starcoins osv. av Starstable efteråt (som majoriteten faktiskt gör). Det är ju inte deras bekymmer om att dem ger ut sina lösenord.

Håller med dig till 100%!

Svar: Ja exakt! Och tack så mycket! :D
Alicia Starnight

2015-10-22 // 16:41:36
Ginny

Ingen har NÅGONSIN kommit i närheten av mina inloggningsuppgifter. Iochmed att dom är på polska och ryska så går det inte att lista ut dom enkelt. Så om det inte finns hackers på sso? Varför är jag hackad utan att gett ut mina uppgifter? Och nej, ingen har rört min dator heller. Så att please tell me :D🖖🏻

Svar: Låter riktigt osannolikt faktiskt, riktiga hackers tjänar ingenting på att hacka ett konto och sälja någons värdelösa grejer på ett spel där det inte ens går att utföra någon sorts handel. Känns faktiskt mest troligt att det är någon i din närhet, vad har de annars på just DITT konto och göra?
UPDATE: Ja jag håller med Jojo där uppe, låter det riktigt troligt att det personen sa har hänt?
Alicia Starnight

2015-10-22 // 18:57:35
Jojo

En liten svarskommentar till Ginny;
Det skulle låta mycket osannolikt, för som Alicia skrev här så tjänar dessa ''hackers'' i princip noll på att faktiskt hacka ett konto. Man kan inte göra någon handel med sitt egna konto och man har ingen användning av att slösa bort tid på att försöka ta över någon annans konto. Men jag förnekar inte att det inte FINNS människor som ''hackar'' på Starstable. Men riktiga hackers måste först och främst ha din ip-address. Detta är inte sådär asenkelt som att googla. Sedan behöver de en programvara som de får in i din dator, för att kunna kontrollera dina tangenttryck. Det finns ett antal här på spelet som kan polska/ryska så det lär inte vara något större problem, sedan KAN det faktiskt vara någon i din närhet. Jag säger inte att det är så, men det känns mest troligt.

Återigen en virtuell kram till Alicia som skriver genomtänkt och bra! *hugs*

Svar: Ja exakt :) Att det du sa har hänt låter inte troligt alls faktiskt, håller med om att det förmodligen är någon i personens närhet. Och tack åter igen! Kram
Alicia Starnight

2015-10-22 // 19:56:36

Jag håller helt med dig. Men jag kan inte förneka att jag inte har delat ut mina kontouppgifter. Dock bara till mina allra närsmaste vänner och bara i några dagar för att de ska ta hand om mina hästar tex om jag är bortrest. Men varje gång jag gör så så byterbjag alltid lösenord så att de inte får reda på mitt riktiga. Och jag tar konsekvenserna om något skulle hända.

Svar: Exakt, Emlan är den enda som har mitt till exempel. Men vi är så pass nära att vi har varandras nummer, träffats o.s.v. Sån kontakt har inte många med sina vänner som man ger ut till :) Om någon måste in på mitt konto är det någon jag verkligen litar på, och då byter jag också lösenord under tiden personen är inne. Och jag skulle också ta konsekvenserna!
Alicia Starnight

2015-10-22 // 21:22:18

Bra in slag. Men Alicia Starstable har förbettrat sin Black List.
Så nu kan man inte skriva....
Com,
Se,
No,
Www,
(Irel namn)
(Kåd)
Och om någon lyckas göra det enda då ät man själv en hacker..
Men jag gillar detta inslaget, men jag fattar inte varför det finns såna miniskor. Vissa av er kanske har hört om de som hände i Trollhättan den manen som döda massa elever med svärd. Bara för att han spelar krigspel. Tycker inte sso ska va. Men det finns risk för det bara för att folck hackar några..

2015-10-23 // 14:36:06

Preach it girl!

2015-10-23 // 18:16:30
Anonym

Förlåt, menade inte så och inte heller om dig. Det var dumt sagt men jag stöter ofta på personer på sso som är "kända" som blir helt förändrade som jag beskrev i min tidigare kommentar. Hoppas du godtar min ursäkt, förlåt, det var värkligen dumt gjort, förlåt!
Hoppas du godtar min ursäkt, tänkte mig inte för... Förlåt!

Svar: Jag är inte sån, jag är väldigt jordnära faktiskt. Men det är lugnt! :)
Alicia Starnight

2015-10-23 // 21:22:17

Är det ok om jag screenshootar och skickar till en tjej på instargram som är väldigt arg på mig för att jag sa att det inte finns några hackare på sso när hon hade blivit så kallat "hackad"

Svar: Ja :)
Alicia Starnight

2015-10-24 // 23:36:32
Anonym

Håller med :)

2015-10-25 // 18:05:44

Jag har gett ut mitt acc en gång, men jag var "Liten" och visste inte om det. GAv ut det bara för att hot TJATADE OCH TJATADE. Men när hon loggade ut då (för att mamma sa till henne hahah) så ändrade jag lösenord helt och gör det varje nyår. Och alla personer som frågar mig det vill bara komma in på mitt acc. För jag har alla hästar upplevlade, så jag ger ett tips till de som ser detta: IGGA ALLA SOM FRÅGAR EFTER DIN GMAIL M.M OCH HA KVAR DEM I CA 5 MÅNADER!

Mvh stort fan <3

2015-10-28 // 15:15:16

hon'

2015-10-28 // 15:16:31

Bästa texten om "hackers" jag sett! *applåder till Snuskhannah*

Svar: Haha åh tack! :D
Alicia Starnight

2015-10-29 // 12:17:40

Jätte bra skrivet. Jag har blivit hackad av flera stycken, jag ska inte ge ut mitt igen.

Svar: Tack! :D Ja du ser :)
Alicia Starnight

2015-11-01 // 14:40:26
Anonym

Inte alls sant! Jag och min kompis skypade och då var det non som loggade in på hennes konto i star stable och då så gick den gubben in och ändra lösen raderade saker och sen sa hen det nya lösen men nör min kompis fick tillbaka kontot så bytte hon tyll ett lös med 21 bokstäver i och då HACKA DEN IGEN!! utan att vi sa not lösen eller not

Svar: Ytterst osannolikt, hade du läst texten hade du förstått varför
Alicia Starnight

2016-01-24 // 20:04:56

Hah, jag brukar se dig & bjuda vän på dig XD Vid hackare så är det: "Om du INTE har sakt inloggnings uppgifterna så kan någon gå in & hacka en ...

2016-07-30 // 11:58:32

Alicia nu har du gått för långt.. så man får inte köpa sc nu så ok starstable kommer gå bank rutt om man inte får köpa sc så gå och sug din pappas kuk och slicka din mammas fitta och röv!

Svar: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA, tror du får ta och läsa inlägget mer noggrant gumman <3
Alicia Starnight

2016-11-30 // 15:39:28
Anonym

Bra skrivet Alicia!

2017-03-31 // 14:39:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback