Vägen in i Epona

För ungefär en vecka sedan slog äntligen grindarna upp för ett helt nytt område beläget i södra delen av Skördebygden - Epona. Men först och främst väntade en uppdragsserie som skulle leda mig in i området. För att få tillgång till detta uppdrag måste man vara i minst level 16, Star Rider och ha gjort uppdragen då du hjälper turisterna med deras sommarhus, ger Herman GED-rapporterna från Ms Drake, och hjälper Nic Stoneground att utforska Den Gömda Dinosauriens Dal.
 
Det första som hände var att jag fick ett sms av Herman. I smset fick jag veta att spännande saker hade hänt och att jag behövde prata med honom på en gång. Att man fick använda sin telefon för en gång skull tycker jag var både roligt och smart. Hur vet man annars vilka som vill prata med en om man inte råkar springa förbi?
 
 
Väl där, berättade han om rapporten som jag gav till honom istället för att posta till GED's ledning. Han hade läst den, och förstod tydligen inte särskilt mycket. Man förstod att GED planerade något fruktansvärt, men alla vaga formuleringar skulle lätt kunna bortförklaras i rätten.

Men han skickade vidare rapporten till vänner på Jorvik, och hade precis fått svar från den personen han hoppats skulle höra av sig. Mrs X, ledaren för den hemliga organisationen CHILL, som gör allt för att stoppa GED, skrev att rapporten bekräftat hennes misstankar om vad GED ville göra i Skördebygden. Efter att hon berättat mer var hon tydligen säker på att de tillsammans skulle kunna stoppa GED en gång för alla. De bestämde att de skulle träffas ansikte mot ansikte på en topphemlig mötesplats belägen i Epona. Var mötesplatsen var fick jag inte veta, men fram tills att vi närmat oss skulle vi resa tillsammans.
 
Medan vi pratade fick jag också fixa te till oss, en mysig detalj tycker jag!
 
 
 
 
Den enda möjliga vägen in var en hemlig stig som leder över Grådaggsbergen. Inte många visste om den, men den hade använts av soldater, smugglare och flyktingar genom historien. Familjerna Goldspur och Jarlasson är de som vaktar stigens hemligheter, så jag begav mig dit för att få hjälp.
 
Första stoppet var hos Dorith, familjen Jarlasson är nämligen de som har kunskapen om fällorna på den hemliga stigen. Det står skrivet i Jarlassonchiffret och finns numera i rådhusets källare där det tas om hand av utbildade forskare och experter. Efter att ha signerat 100 dokument och frågat runt efter medborgarnas åsikter om styret åt lata Jack, (som precis som vanligt hellre spelar tv-spel) släppte han in mig i källaren och jag fick låna en kopia av chiffret. 
 
 
Något jag tyckte var roligt är att pennan jag använde för att signera papprena gav ifrån sig ett pruttljud, Jack är ju så skämtsam av sig och det är alltid roligt med lite mer detaljer, och särskilt sånt här som gör karaktärerna mer personliga. 
 
 
Väl tillbaka hos Dorith, var jag tvungen att knäcka koden som skulle göra det möjligt för oss att läsa dokumentet. Ännu en gång kände man sig mer delaktig, då man fick upp ett par svarsalternativ och faktiskt hjälpte Dorith på riktigt.
 
 
När vi löst chiffret begav jag mig till Jack Goldspur som har kunskapen om den hemliga stigens början. Förut stod den lite halvt osäkert på en pappersbit, men med hjälp av en druid hade de konstruerat en magisk kompass som skulle leda oss till stigen. Men kompassen hade tvillingarna nyligen tappat bort, så efter att ha mutat de med godis (som jag i hemlighet doppat i krutpeppar, hehe) fick jag tag på kompassen i högst upp i en silo.
 
Sen var det dags, genom ett par magiska fraser skulle kompassen leda oss till olika stenar som i sin tur skulle leda oss till ännu en, tills vi kom fram till målet. En rolig detalj tycker jag, förutom att jag behövde göra om alla uppdrag femtioelva gånger på grund av alla nätverksfel som skedde under onsdagen.
 
 
 
Jippie, stigen hittad! Sen var det bara att hämta Herman som väntade i sitt hus i Jorvikstallet. 
 
 
Vi tog steget upp på den hemliga stigen och fortsatte vår resa klättrande upp i bergen. Stigen tycker jag var ett riktigt roligt äventyr, särskilt fällorna trappade upp spänningen!
 
 
 
 
Men väl framme på stigens slut fick vi lite problem. GED hade byggt upp sin verksamhet på berget nedanför Gamla Hillcrest och en vakt hade fått syn på oss. Endast en kunde ta sig därifrån så jag fick göra en spännande flykt från GED med vakterna hack i häl.
 
 
 
 
När jag tagit mig ner för berget hamnade jag på Stormgården. Jag mötte Tatiana mitt i all stress, men lite lugnande blev det ju när jag fick höra att vakterna inte vågade sig ner på deras marker. Jag pratade också med Hermans vän Harald Stormheart, han hänvisade mig till Månskäreby och Pamela Moonriver, som säkert kunde hjälpa mig att hitta Mrs X.
 
 
 
Men innan det riktiga äventyret börjar fick jag uppdraget att låsa upp alla grindar till både södra Epona och Skördebygden. Koderna var efter hur många ben särskilda djur hade, så man fick tänka själv samt skriva in koden, vilket förbättrar spelkänslan väldigt mycket, stort plus!
 
 
Ni kommer få höra mer om mina äventyr senare. Just detta uppdrag måste jag säga var riktigt roligt och grymt gjort. Man kände sig delaktig, bra historia och att Herman blev kvar på GED blev en bra twist. Mycket roligare och mer spännande än om man bara fått tag på en nyckel till att låsa upp grindarna!
 


åh,är bara i level 7...

2015-11-28 // 18:03:21
LEILA

Någon stjärnkarta för Epona på G? har hittat de flesta men det skulle ändå vara till hjälp!

Svar: Japp!
Alicia Starnight

2015-11-28 // 20:54:27

Åh, vilket bra inlägg, he he! Inlägget var roligt att läsa på. Även om jag redan har gjort uppdragen var det faktiskt roligt att läsa. Haha :D Du får verkligen aldrig sluta blogga, för du och din blogg är en av sakerna som gör mina dagar <3 :D

// Cyn!

Svar: Åhå tack så jättemycket! ❤️ Blir så glad!
Alicia Starnight

2015-11-29 // 08:16:28
Anonym

:) Hur får du så fina bilder? De är liksom så skarpa kontraster och så fian bilder!! Trycker du bara på Prnt Scrn, eller hur gör du? <3

Svar: Tack! :D Med just dessa gjorde jag inget särskilt, men jag fotar med programmet fraps och sparar bilderna i png.
Alicia Starnight

2015-11-29 // 10:13:11
Oops

Oj det var inte meningen att vara anonym x) Jag skulle heta "Meja" där uppe ;)

2015-11-29 // 10:14:24

Älskar din blogg jättemycket
Kan du lägga upp en bild på hur långt du har kvar till lvl 19?

Svar: Tack så mycket, hälften har jag kvar!
Alicia Starnight

2015-11-29 // 19:23:25

Asså jag har svårt med att hitta den tredje stenen. Kan du göra en beskrivning vart den ligger?

2016-12-12 // 21:26:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback