11 saker bara gamla spelare kommer ihåg

Star Stable har funnits online i snart närmare fem år, enda sedan hösten 2011 fram till nu, och kommer förmodligen finnas en lång tid framåt. På alla dessa år har de hunnit med en hel del nya områden, funktioner och andra förändringar, så jag tänkte dra upp några grejer som endast vi veteraner minns faktiskt har existerat.
 
1. Jorvik Gazette! Det var en webbtidning som fanns mellan 2011-2012, men som sedan lades ned eftersom det i framtiden skulle bli krångligt att skriva på alla språk som de släppt spelet i. Det var väldigt roligt så länge det varade iallafall, de kunde bjuda på allt från spelarnas bilder, svar på våra frågor och spelnyheter.
 
 
2. När man kunde göra alla uppdrag som fanns utan att behöva vänta tills nästa dag, eller när level 9 var maxleveln.
 
3. Lyckan som säkerligen uppstod när Star Stable-gänget berättade att de skulle börja uppdatera spelet med nytt innehåll varje onsdag.
 
4. När det inte fanns varken hemstall eller garderob att förvara kläder i. Det var så proppfullt i ryggsäcken att man fick sitta och välja vilken av alla då fina kläder man ville behålla. Man var tvungen att sälja och byta ut en hel del kläder på grund av platsbrist.
 
5. När klubbfunktionen kom till Jorvik för första gången och det skapades en hel del klubbar, och sedan den dagen har gemenskapen på spelet aldrig varit sig lik. En revolutionerande funktion som öppnade dörrarna för en massa roliga saker! Innan sprang jag mest runt ensam och gjorde uppdragen, jag pratade inte med särskilt många. Men när den funktionen kom blev ju alla nyfikna, alla ville prova och de ganska få spelarna som fanns buntade ihop sig till olika klubbar. Den allra första jag gick med i var Equestrian Stars Riders, och efter det så rullade allt på. För mig har klubbfunktionen gjort stor skillnad, innan var jag knappt social men när den kom så skaffade jag massor av nya vänner! 
 
6. När kartan såg ut såhär;
 
 
7. Dagen då Klipphärad öppnade. Alla sprang runt i där då, ett ridhus utan skiljeväggar och hade ridlektioner för varandra så gott som dygnet runt.
 
8. Den längtan som pågick de fyra månader vi visste att Gyllenåsarnas Dal skulle öppna. Alla stod vid grindarna och spanade in, eller skrev inlägg på de få bloggar som fanns om hur mycket de längtade in till "hösten".
 
9. När hästfunktionen inte fanns och alla red runt på sina starthästar. Under tiden det var såhär kände man igen de flesta människor bara genom att kolla på hästens utseende.
 
 
10. När man inte fick farligt fall och skickades tillbaka till ursprungsplatsen när man råkade fallla ned och skada sig. Istället stod det att man skulle vara mer försiktig i framtiden, och inget mer med det. Man kunde hoppa från Jorviks flera hundra meter höga berg och ändå klara sig mirakulöst när man nådde marken.
 
11. När Fort Pinta stod tomt utan salonger, disco och utspridda affärer och när ingen by faktiskt hade riktiga dekorationer. Det var öde i alla byar och de var enkelt uppbyggda, vissa av de hade supersmå utestall.
 
 
Hur länge har ni spelat? Kommer ni äldre spelare på någon lite större riktigt gammal förändring som jag missat?
 
 Denna video är en gammal favorit, inspelad 2011 av Dakota Nightstar som faktiskt fortfarande spelar. Även om jag inte spelat enda sen första början så känner jag igen väldigt många grejer, och det väcker verkligen minnen. Spelet har utvecklats till det bättre på många fronter, kan man lugnt säga!
 


Kommer väldigt tydligt ihåg hur det såg ut innan det riktigt fanns några kläder som faktiskt matchade, och typ ett svart plagg i hela spelet, alla sprang runt klädda i någon sorts kaos av neonfärger och stora folksamlingar såg ut som godispåsar X)

Svar: Haha oh shit, oja. Stämmer så bra!
Alicia Starnight

2016-01-28 // 00:29:37
Anonym

När det endas fanns några fåtal tävlingsoutfit att välja på. Nästan princip alla tävlade i den gula Silvergladejackan, bruna stövlar, svarta byxor, mössa/hjälm, svart filt, natursadeln, blågröna tränsen

Svar: Hahaha omg juste
Alicia Starnight

2016-01-28 // 02:55:00

Har inte spelat så länge, enda jag minns var att under en paus jag hade kom Dinodalen

2016-01-28 // 07:01:07

Jag har spelat sedan mars 2012, då var maxleveln 10 minns jag.

Så få se nu: 1an, 6an, 8an och 9an minns jag.. 11an är jag kluven inför, minns de små utestallen, tiden innan fps disco osv, men har för mig att det fanns butiker där när jag började spela?

Svar: Jodå, butiker fanns det, men de fanns efter väggen bara! :D
Alicia Starnight

2016-01-28 // 12:36:37

Har spelat sedan 24 mars 2012 (: Kommer ihåg när jag red runt i Moorland och gjorde uppdrag och sedan kom till Fort pinta... Jag trodde seriöst att jag hade kommit till en annan värld haha. Och när chatten såg annorlunda ut.

2016-01-28 // 15:27:27

Åh jag minns när säjlstallet var det vanliga stallet och det var ett likadant på Steves. Och så minns jag grupperna, att ens namn bara stod med förnamn och första bokstaven i efternamnet där. Och så när ML-champet kom, och alla var så dåliga, och jag inte hittade till det första gången jag skulle köra det. Och då att man delades in i grupper och startade alla på en gång när klockan var prick, så man brydde sig inte så mycket om vilken grupp man var i, och alla skrev "lycka till alla, stänger" runt samma tid ungefär 15 sekunder innan start i klubbchatten. Det var tider det!

Svar: Haha åhå minnen
Alicia Starnight

2016-01-30 // 22:18:08

Jag har värkligen inte spelat länge utan bara sedan i höstas☺
men menar du att man bara kunde ha en starthäst och ingen annan häst?

2016-02-06 // 08:12:34

har spelat sedan maj 2012, och jösses vilka minnen som dyker upp efter att ha läst detta inlägg! Kommer så tydligt ihåg när hästfunktionen och championaten kom! Även när stora folkmassor stod vid GÅDs grindar och bara tittade... haha, saknar det en del faktiskt!

Svar: Haha jag med faktiskt
Alicia Starnight

2016-02-22 // 17:15:09

Minns när stallflickorna som jenna, claire, Felicity osv, såg ut som i ssl och inte som dem gör idag, (Det var inte så länge sedan dem ändra dem, men ändå.)

Minns även hur glad man blev när man kunde gå in i sitt hemstall! det var en stor grej! xD

Svar: Haha ja det var det verkligen
Alicia Starnight

2016-03-03 // 18:58:44

Har spelat sedan 2011/2012 någon gång. Minnen... <3

2016-04-09 // 08:44:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback