Ett avsked

"Varje berättelse har ett slut, men i livet är varje slut bara en ny början".
 
Den 27 januari 2011 skrev jag mitt allra första inlägg i all hast på den här bloggen. Det var en kort handling, inte särskilt genomtänkt - det enda jag ville var att komma igång.  En månad tidigare hade jag hittat till detta hästspel jag nu började skriva om, Star Stable Online. Jag fastnade direkt och tyckte det var jätteroligt, precis det jag sökt efter i alla år! Och när idéerna om att starta en blogg om spelet kom upp i klubben jag var med i, var jag en av de första som hoppade på bloggtåget. Jag hade alltid tyckt om att skriva och att få fantisera öppet i en liten dagbok på nätet om ett spel (vars karaktär hade drömlivet med alla hästar), var perfekt för mig.
 
Men nu sitter jag här, nästan precis exakt 4 år senare och jag känner mig klar - klar här på bloggen. Jag har bloggat så pass länge att jag inte minns hur tiden var när jag inte bloggade, men nu är det dags att ta reda på det, för jag har bestämt mig... 
Jag ska sluta blogga om Star Stable Online.
 
Anledningen? Den här bloggen tar mer tid än vad jag vill och klarar av att ge den, för att fatta mig kort. Ju mer tiden går ju ju mer tid måste jag lägga på bloggen för att den ska hålla sig rullande, och det är tid jag inte har. Detta beror på tre anledningar; det faktum att jag faktiskt blir äldre och hellre spenderar tid med mina vänner och faktiskt gör saker än att sitta inne och blogga, studierna blir svårare och tar mer tid, men också att idéerna i princip är helt slut. Jag anser att det inte är värt att kämpa för längre, då jag själv inte får ut något av detta längre.
 
Nu på senare tid har jag haft press varje dag för att ge er trogna följare något att läsa. Men efter 4 år blir det allt svårare att komma på något att skriva om eller få inspiration, särskilt när man inte spelar lika mycket som förut eller lägger ut samma slags inlägg som man gjorde i början. Jag har skrivit totalt 5250 inlägg på denna blogg, mer eller mindre bra inlägg. Detta är nog bokstavligen allt som går att skriva om, och jag känner att jag inte har något mer att ge er. När jag ändå varken vill eller kan spendera så mycket tid som bloggen kräver ser jag varken anledning att ha kvar den uppe eller få er tro att jag har det heller. Allt måste ta slut någon gång, och detta kapitlet avslutar jag nu, idag. Jag kommer inte direkt få mer tid, det går inte ihop längre och ni förtjänar inte en inaktiv blogg så jag tänker inte hålla kvar er här längre.
 
Jag har alltid försökt vara den bloggaren som ingen tvivlar på, en som inte tar pauser, säger att man ska sluta och sedan kommer tillbaka efter någon månad igen eller bara bloggar några få gånger i månaden. Jag har hållt igång denna blogg konstant i fyra år, med bara några få korta perioder då det varit lite färre inlägg. Det har säkert varit lite tvivel, men jag känner ändå att jag lyckats. Jag har skrivit om allt möjligt inom Star Stable, både saker som ni vill och jag vill. Jag känner att jag fått ut nästan allt jag har att säga. Jag avslutar nu när bloggen är på topp, när jag har idéer och ett stort antal personer kollar, jag vill inte fortsätta in i det sista. 

Men framtiden då? Jo, jag ska ta vara på livet ännu mer, jag har saker jag vill göra och uppnå, och det kommer jag inte göra framför en datorskärm. Men för att förtydliga; jag kommer fortsätta spela SSO. Det är bara bloggen jag lägger ned, det är det som tar tid och det är den som pressar mig. Mitt spelande kan jag ändå kontrollera, och det är inte heller något jag gör för någon annans skull så det kan jag göra som jag vill och i min takt. Så jag kommer fortsätta filma med Kim och uppdatera min Instagram då jag fortfarande tycker om att ta bilder.
 
Bloggen kommer stå öppen för all framtid, men jag kommer inte finnas på det stället ni haft mig nu i 4 år. Jag skulle aldrig stänga ned något jag hållt på med så mycket och något som betytt så mycket för mig eller andra, så ni kan alltid gå in här och läsa det jag skrivit om ni är intresserade av det. När det kommer huvudstory-uppdrag kommer jag blogga om dem, men de läggs bakom detta inlägg, och det skriver jag för att jag vill, och inte för att jag känner mig pressad. Så jag ber er, få inte förhoppningar, för jag kommer inte skriva inlägg här aktivt längre. Huvudstoryn däremot är något jag alltid kommer älska och minnas, och är nog en av de större anledningarna till att jag spelar, och det är något jag alltid vill spara här på bloggen. Så inga dagliga inlägg och inga hjälpsidor eller kartor, utöver de huvuduppdrag jag kommer skriva om någon gång per år så är detta det sista ni hör från mig på denna bloggen. Men svara på kommentarerna kommer jag göra med nöje.
 
Huvuduppdragen är också något jag haft i åtanke när jag gjort min sista bloggdesign, som ni förmodligen lagt märkte till. Den har just tema soulrider, eller huvudstoryn kanske man ska säga. Jag tycker den beskriver spelet väldigt bra, och jag har nog aldrig känt mig mer trivsam eller nöjd med en bloggdesign, så det känns bra att lämna bloggen såhär. Jag har fixat allt själv, förutom headern som Ida Goldforest (@idagoldforest på Instagram) fick hjälpa mig med utefter min idé efter att jag redigerat grunderna. Tack så jättemycket, verkligen!
 Och nu till det allra sista, innan jag lämnar. Det enda jag vill säga är tack, tack för allt! Att skriva på den här bloggen har verkligen utvecklat mig som människa på alla sätt och vis, jag har lärt mig så himla mycket. Inget av det jag gjort hade varit möjligt utan er, även om jag inte ens startade bloggen för att jag ville att folk skulle läsa. Det har varit helt otroligt att kunna nå ut till en så stor publik! 
 
Tack alla fans och läsare som ständigt har förgyllt min vardag genom att bara finnas till och stötta mig här på bloggen. Tack för alla era fina ord och tack för att ni har läst! Det betyder något otroligt mycket för mig, ni har gjort mig superglad oräkneligt antal gånger och jag kan inte beskriva hur tacksam jag är. Tack för alla gånger ni velat komma fram och prata och/eller ta en bild, och tack ni som tagit inspiration, berättat för mig vad ni tycker, stöttat och så självklart ni som kommenterat mindre fina kommentarer någon gång - listan kan göras lång, och allt har varit till hjälp både för denna bloggen och för mig som människa. Även Star Stable-gänget har stöttat det jag gjort, något som betyder minst lika mycket!
   Tack för att ni hjälpt min blogg upp till att ha varit en av de mest välbesökta i Sverige och för alla flera miljoner klick jag fått under dessa år. Tack så sjukt mycket, verkligen! Jag har nog haft världens bästa bloggläsare, och det är nu man också önskar att man sparat exakt alla fina kommentarer man fått från er, ni har varit så gulliga och sagt så mycket fina grejer. Jag önskar er all lycka i framtiden och att ni förstår och accepterar mitt beslut! Jag älskar er, och jag kommer aldrig glömma er, denna bloggen eller hur det här har varit, någonsin! ♥ Även om jag vet att det här var rätt kommer jag sakna er något otroligt.
Farväl, vi ses i spelet!