Upprörande uppdragsdialoger

På senaste tiden har jag hört lite här och var att dialogerna i uppdragen blivit grövre på olika vis. Själv tycker jag inte att det är särskilt stor skillnad, karaktärerna är olika och har alltid spelat sin roll i vad de säger. Alla har olika personligheter och ut efter det så skrivs dialogerna. Hur konstigt skulle det inte vara om Dark Core med mål att ta över Jorvik, är hur vänliga som helst? De har alltid hotat med att kasta en ut för ett stup, och det har ingen reagerat på. 
 
När jag pratade med Esme, Emlan och Kim häromkvällen fick jag också höra att det varit en stor diskussion om det senaste uppdraget på Facebook. Tim, killen på stranden bad nämligen spelaren provsmaka hans sommardrinkar. Man fick höra om de otroligt konstiga ingredienserna, så när man provsmakade förstod man ju vad som höll på att hända. Men vissa lite äldre påstod att det var opassande - att de fick uppfattningen om att Tim försökte droga karaktären. Det var ju inte så att det var alkohol i drycken, utan det var ju menat att drycken var så äcklig, att man nästan svimmade av den. Och som Esme sa, det är ju menat att uppdragen ska vara lite roliga och då kan det ju alltid bli lite överdrivet.
 
Målgruppen för detta spel är inte vuxna människor, utan kanske 8-14. Därför förstår man att det var just lite äldre som kom med just detta påstående. Om man säger såhär, vilket barn i 10 års åldern hade trott att Tim försökte droga karaktären med drycken när detta hände, när det till och med stod "Detta var något av det äckligaste du druckit"? Och frågan är, varför skulle Star Stable i ett barnvänligt spel blanda in droger och våldtäkter? Nej, jag tycker faktiskt inte detta om dryckerna var opassande alls.
 
Något däremot barn hade kanske hade sett efter är hur Tan och Loretta betedde sig i senaste uppdragen i Moorland - där har jag däremot upptäckt en klar förändring. De använder mycket mer ovårdat språk och är båda mycket taskigare mot varandra, och med detta beteende ses de som coola och vill bara ha "coola människor" på födelsedagskalaset. Det är ju hur dumt som helst, och så ska man verkligen inte bete sig. Så jag förstår inte varför man ska dra upp sådant som inte ens de i själva målgruppen märker eller tänker på? Man ska inte gräva för mycket.